Psykicks

Psykicks

Psykicks on kesällä 2015 perustettu urheilupsykologipalveluita tarjoava yritys. Kaiken takana on 30-vuotias kuopiolainen kestävyysurheilua intohimoisesti harrastava psykologi. Psykicks toimii yhteistyössä FYSIX Oy:n kanssa samoissa liiketiloissa Kuopion keskustassa Käsityökadulla. Saman katon alta löytyvät nyt ensimmäistä kertaa sekä fysioterapeutin, ravitsemusterapeutin että urheilupsykologin palvelut. Ota yhteyttä tai tule tutustumaan!

Mitä on urheilupsykologia?

Urheilupsykologia on käytännönläheistä ja tavoitteellista toimintaa. Perimmäisenä tarkoituksena on parantaa suorituskykyä ja lisätä hyvinvointia. Urheilumaailmassa tavoitteet liittyvät urheilijan menestymiseen ja muussa liikunnassa ihmisen elämänlaadun parantamiseen liikunnan avulla.

Urheilupsykologisen työn tavoitteena on tukea ihmisiä liikkumaan riittävästi sekä auttaa heitä huippusuorituksiin ja tyytyväisyyteen, hyvinvointiin ja kehittymiseen liikunnan avulla. Se voi helpottaa niin huippusuorittamista kuin liikkumaan ryhtymistä sopien yhtälailla tavallisille kuntoilijoille ja kilpaurheilijoille kuin huipulle tähtääville tai siellä jo oleville urheilijoille.


profile_saara

Lue lisää Saarasta

Olen Saara Grönholm, vuonna 1985 syntynyt psykologian ja kasvatustieteiden maisteri.

Kuntopohjani rakensin koulumatkapyöräilyllä, Lapinlahden metsäpoluilla kirmaillen ja nuoruuden ringetteharrastuksella. Yliopistossa huomasin paineiden purkautuvan parhaiten lenkkarit jalkaan vetämällä ja juoksupoluille suunnistamalla. Nykypäivänä kisailen aktiivisesti sekä polkujuoksutapahtumissa, maratoneilla että triathlonissa. Välillä kokeilen kestävyyden rajoja pitkillä retkipyörä- ja vaellusmatkoilla. Treeneistäni ja harjoittelustani voit lukea lisää blogi-osuudesta.

Tiedän omasta kokemuksesta millaista sitoutumista, paineensietoa, tavoitteenasettelua, keskittymistä ja omistautumista tavoitteellinen urheilu vaatii. Se tuo mukanaan turhautumista, joskus stressiä, ikäviä loukkaantumisia ja kihelmöivää jännitystä. Toisaalta palkkana tästä ikimuistoisia onnistumisen ja itsensä voittamisen iloja.

Kokemuksiini nojaten olen sisäistänyt miten paljon hyvää liikunnallinen elämäntapa voi tuoda arkeen tehden siitä hetkittäin jopa juhlaa. Urheilupsykologina pyrin tukemaan niin tavallisia kuntoilijoita kuin tavoitteellisia urheilijoita kohti yksilöllisiä liikunnallisia tavoitteita ja kokonaisvaltaista hyvinvointia – kohti sitä mistä itsekin olen niin paljon energiaa ja iloa itselleni ammentanut.

Urheilupsykologin työn tähtäimessä on virallisen urheilu- ja liikuntapsykologin sertifikaatin saaminen. Näistä kriteereistä löydät lisätietoa tästä.

Psykicksin lisäksi toimin psykologin virassa Siilinjärven kunnan palveluksessa toisen asteen oppilaitosten psykologina. Työkokemusta lasten ja nuorten parissa toimimisesta on karttunut mukaan myös KYSin lastenpsykiatrian poliklinikalta, jossa työskentelin vuosina 2010-2014.